Inhalatie-instructie / service – Apotheek De Wielewaal – Hoogeveen

Apotheek De Wielewaal

Welkom bij Apotheek de Wielewaal

Middels onze website informeren wij u graag over onze dienstverlening.

Inschrijven
Header afbeelding

Inhalatie-instructie / service

Inhalatie-instructie

Inhalatiemiddelen hebben een speciale vorm van toedienen. Het is belangrijk dat u inhalatiemiddelen op de juiste manier gebruikt, omdat ze anders te weinig effect hebben. Daarom krijgt u, als u een inhalatiemiddel voorgeschreven krijgt, altijd een inhalatie-instructie.
Tijdens deze instructie legt de assistente uit wat voor middel het is, wat het voor werking heeft én hoe het juist gebruikt wordt. Daarna kunt u oefenen met de toedieningsvorm. Soms blijkt dat de toedieningsvorm minder geschikt voor u is. In dat geval neemt de assistente contact op met de arts en krijgt u iets dat wél geschikt is voor u.

Na afloop van de inhalatie-instructie maakt de assistente een afspraak voor een herinstructie. Deze herinstructie vindt plaats na ongeveer 2 weken.
De reden voor deze herinstructie:
Mochten er fouten sluipen in de manier van inhaleren, dan gebeurt dit meestal in de eerste 2 weken van gebruik. Een herinstructie na 2 weken haalt deze fouten er uit, zodat u het geneesmiddel goed blijft gebruiken.

U heeft tijdens de instructie alle gelegenheid voor het stellen van vragen.

Service

Voor sommige inhalatiemedicijnen heeft u een apparaatje nodig voor de toediening. Deze apparaatjes kunt u gratis halen bij de apotheek.