Cliëntgegevens en bewaking – Apotheek De Wielewaal – Hoogeveen

Apotheek De Wielewaal

Welkom bij Apotheek de Wielewaal

Middels onze website informeren wij u graag over onze dienstverlening.

Inschrijven
Header afbeelding

Cliëntgegevens en bewaking

Ieder medicijn dat u voorgeschreven krijgt door uw huisarts of specialist controleren wij op een juiste dosering. Verder controleren wij of het middel bij uw andere medicijnen past en of het geen ongewenste bijwerkingen geeft. Dit kunnen wij ook doen voor middelen die in de vrije verkoop zijn.

Bent u overgevoelig voor een bepaald medicijn, of zijn er andere bijzonderheden betreffende uw medicijnen? Meld dit aan de assistente. Wij verwerken deze gegevens en zorgen er samen met u voor dat uw dossier compleet is.

Schrijft de specialist u medicijnen voor, dan kunt u die soms direct ophalen in de politheek (apotheek van een ziekenhuis b.v. in Emmen, Assen of Groningen). Dat lijkt erg handig, maar het heeft een aantal belangrijke nadelen.

  • De politheek heeft niet de benodigde gegevens over uw medicijngebruik. Ongewenste combinaties kunnen daardoor niet worden voorkomen.
  • In de politheek is niet bekend voor welke middelen u overgevoelig bent of welke middelen u beslist niet mag gebruiken.

In uw eigen apotheek zijn deze gegevens wél beschikbaar. Voor een optimale bewaking van uw medicijnen kunt u daarom het beste al uw medicijnen bij uw eigen apotheek halen. Tijdens een weekend of een vakantie is dit niet altijd mogelijk. Wilt u, in dat geval, zo snel mogelijk bij ons melden welke medicijnen u heeft gehaald bij een politheek of een andere apotheek buiten Hoogeveen? Wij kunnen dan controleren of deze medicijnen geen ongewenste combinaties vormen met uw andere medicijnen.

Medicijnen bestellen via de internetapotheek kent dezelfde nadelen.